Вучић: Грађани могу да буду сигурни у банке које раде уз дозволу НБС

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да банке у Србији спроводе стрикну супервизију и да грађани могу да буду сигурни у банке које раде уз дозволу Народне банке Србије.
1
Фото: Youtube Printscreen

Вучић је то рекао након почетка радова на изградњи индустријског парка у Добановцима, а на питање каква је ситуација са банкама у Србији након пропасти банке у САД и додао да ће Србија водити рачуна да не буде проблема.

"Очигледно је шта се ту догодило, они су једна од кључних банака за стартапове и давали су фиксне каматне стопе на велике своте, у турбулентним временима. То је велика криза не само у САД. Видим да министарство финансија САД ради на посвећен и озбиљан начин да не буде већих проблема и последица, али проблема има. Видим и да се Руши Сунак бави тиме да спасава британску филијалу", рекао је Вучић.

Он је поменуо да се свашта дешава у последње време, попут најављеног сусрета Си Ђинпинга и Владимира Путина наредне недеље.

"Ко зна каква ћемо чуда да видимо. Март је. Свакаква чуда се у марту дешавају, поларизација је све већа", рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести