Вучуревић: ПКВ гради све чвршће односе са привредницима

НОВИ САД: Привредна комора Војводине је у протеклих шест месеци успела да побољша квалитет рада и учврсти односе са привредним субјектима, рекао председник ПКВ Бошко Вучуревић.
bosko vucurevic
Фото: Tanjug (J. Pap, arhiva)

Он је на првој седници новоизабраног сазива Скупштине ПКВ рекао да је то постигнуто пре свега захваљујући доброј и новој организацији и изузетној сарадњи са Покрајинском владом, Привредном комором Србије и привредницима.

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић рекао је да је у прва четири месеца ове године индустријска производња у Војводини била за 5,2 одсто већа него у истом периоду 2016. године, да је остварен раст увоза за 21,5 одсто, те да је спољнотрговински дефицит смањен  за готово четвртину.

Верујем да све то убедљиво говори о новој развојној политици коју водимо и која ће, сигуран сам, у времену које долази давати све боље резултате. Оно што је за то веома важно, јесте да сви, дакле и Покрајинска владе, и ПКВ, и све друге асоцијације и удружења и најзад, сами привредници будемо део једног фронта који нема други стратешки циљ, осим интензивног економског развоја као јединог модела за обезбеђивање бољег живота свих наших људи и друштва у целини, навео је Милићевић.

Председник Скупштине ПКВ Марко Цигић, који је на данашњој седници реизабран на ту функцију, рекао је да је данашња седница прилика да се изабере привредна елита привреде Војводине.

Привредници ће се преко Удружења, Управног одбора и Скупштине организовати на територијалном и гранском принципу, како би обезбедили што бољи амбијент у проблематичним сегментима пословања и тако остварили што бољи привредни амбијент, казао је Цигић.

По његовим речима, уз снажну подршку Покрајинске владе, по први пут постоји шанса да се уз снажан раст, који је, како је навео, присутан већ последње три године и уз структурне реформе које се очекују, обезбеди и развој привредне структуре.

На тај начин би у наредном периоду имали и раст и развој, што је неопходно како бисмо се могли укључити у међународну размену и разговор, да се оспособимо за тржишну и извозну привреду, јер и једно и друго је услов раста и развоја привредне структуре Војводине. Свакако да ћемо преко органа и тела ПКВ успети да артикулишемо наше интересе, како према Покрајинској влади, тако и према републичкој влади, рекао је Цигић.

На седници су верификовани мандати члановима Скупштине ПКВ. За председника Скупштине ПКВ поново је изабран Марко Цигић, а за његовог заменика изгласан је Саша Вујић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести