Цена струје треба да расте

БЕОГРАД: Шеф Канцеларије Међународног монетарног фонда (ММФ) у Србији Себастијан Соса рекао је да цена струје треба да расте бар толико да би се ускладила с растом инфлације, што је председник Александар Вучић најавио као ново поскупљење још у јуну месецу, јавља Глас Америке.
mmf logo
Фото: Printscreen/MMF

Иначе, ММФ је пре неколико дана донео одлуку о успешном завршетку другог разматрања економског програма Србије који је подржан Инструментом за координацију политике.

Соса је на представљању тог документа, на питање новинара да ли ће порасти цене струје рекао да „тарифе нису мењане две године”, и да "постоји потреба да се повећа цена струје барем у складу с растом инфлације”.

Додао је да „цене електричне енергије треба мењати постепено, узимајући у обзир социјалне импликације”.

Цена струје у Србији, према мишљењу економиста и аналитичара, треба кориговати навише, али остаје проблем трансформације Електропривреде Србије које је већ деценијама нетранспаретно.

С обзиром да је рад те компаније скривен од очију јавности и да постоје сумње да је менаџмент изабран по политичком, а не стручном кључу и да, као и до сада, нико не одговара у јавности – остаје питање где ће новац од повећања цене овог енергента и завршити, наводи Глас Америке.

Coa
22.07.2019 • 23:17
Pa, dobro, treba da raste ako ima razloga za to, ako nema, ne treba. Ako drzava ima problema sa tim, valjalo bi da malo na drugaciji nacin dolazi do novca. Npr. kako je moguce da banke, kazina i kladionice toliko novca obrcu na nasem trzistu, a porez mali? PA, cekajte, Casino Guru izvestava da su to ogromni profiti na nasem prostoru, narocito za kazina, a drzava nista da uradi. Moglo bi se to napraviti i da se dopuni budzet na taj nacin.
EUR/RSD 117.5836
Најновије вести