Мали: Исплаћен први део, без додатних пријава за још 30 евра

БЕОГРАД: Министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је данас да је укупно 5.750.000 грађана добило први део помоћи у износу од 30 евра и да нема потребе да се људи поново пријављују за других 30 евра предвиђених за новембар.
sinisa mali, Tanjug/Sava Radovanović
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Он је на телевизији Прва додао да је током исплате првих 30 евра помоћи било неких грешака које ће се проверити, али да нема много рекламација, а нагласио је да неплаћене казне не утичу на исплату помоћи.

"Имате личне карте које су, на пример, истекле. Ако су људи рекламирали да постоји грешка, новац ће добити следеће недеље, решићемо проблем", рекао је Мали.

Он је најавио да ће у понедељак 24. маја грађанима у српским срединама на Косову и Метохији бити исплаћено по 100 евра, као и 200 евра незапосленима, а 26. маја следи исплата за аутопревознике, док ће се 8. јуна исплаћивати и трећа минимална зарада.

Министар је подсетио да је предвиђено да се 15. или 16. јуна на рачун свих незапослених пребаци и износ од 60 евра, као и додатних 3.000 динара за вакцинисане грађане, а да за то нису потребни докази о вакцинацији, већ да све постоји у оквиру еУправе.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести