МОЖДА НЕШТО И НЕ ПОСКУПИ - Председник Србије: Ако овако остане, наредно поскупљење струје неће бити потребно

КИШИЊЕВ: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Кишињеву да, ако остану овакви услови, неће бити потребно наредно поскупљење струје које је договорено с ММФ.
struja dalekovod
Фото: pixabay.com

То вам сад кажем, пошто ми да будемо будале нећемо, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара и истакао да не жели да другима  стварамо прилику да привлаче више инвеститора.

Председник је нагласио да ће Србија повести рачуна да грађани буду задовољнији, као и инвеститори, и да је циљ да и даље имамо више од 60 одсто привучених страних директних инвестиција у региону, јер то ствара предност у односу на све друге на Балкану.

На питање новинара о чему су разговарали европски лидери  на округлом столу посвећеном енергетици у Кишињеву, да ли се Европа већ припрема за наредну зиму, да ли је било речи о заједничким набавкама енергената по нижим ценама и да ли ће земље Западног Балкана моћи да рачунају на помоћ, Вучић је рекао да се причало о томе.

Причало се о томе, али нисам сигуран да ће до тога доћи, тражили смо већу помоћ и подршку, а хоће ли је бити, верујем да хоће, Урсула (вон дер Лајен) је била отворена по том питању, навео је Вучић.

Каже да има проблема у европском буџету, као и да Србија има довољно резерви, тако да грађани не морају да брину.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести