Божић у Суботици: Информације са терена битне за унапређење аграра

СУБОТИЦА: Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић посетио је данас Суботицу, где је разговарао са начелником Севернобачког управног округа Бојаном Шораловим.
с
Фото: Покрајинска влада

Након састанка, ресорни секретар је обишао и један од највећих расадника у Војводини и разговарао са представницима „Покрета горана Суботице”. Божић је том приликом истакао значај субвенција за унапређење развоја пољопривреде и указао на то колико је битна повратна информација са терена.

„Ово је одлична прилика да се упознам са конкретним проблемима, као и са сугестијама које се односе на даљи развој и унапређење пољопривреде у Војводини. Потребе пољопривредника су прави показатељ на основу којег треба креирати конкурсе, а до таквих информација једино можемо доћи обиласком пољопривредника. Осим на њих, наше мере су усмерене и на локалне самоуправе, као и на удружења чија је делатност пољопривреда. У разговору са начелником Шораловим добио сам и иформацију да треба рекултивисати одређене површине у овом округу, што ће свакако бити наш заједнички задатак. Када је у питању расадник којим руководи „Покрет горана Суботице", могу рећи да он представља пример доброг рада“, нагласио је Божић.

Покрајински секретаријат је, како је навео, у протекле четири године издвојио укупно 1,32 милиона динара за „Покрет горана Суботице", а ове године је из буџетског фонда за шуме определио износ од 326.000 динара.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести