Недимовић и Фабрици: Одлични резултати српске пољопривреде

БЕОГРАД: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици истакли су данас да Србија у области пољопривреде бележи одличне резултате, саопштило је Министарство пољопривреде.
poljoprivreda
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Од укупне пољопривредне трговинске размене Србије 75 одсто је са ЕУ, а извоз Србије у ЕУ је у 2020. достигао близу две милијарде евра.

Недимовић и Фабрици су на састанку разговарали о даљем току европских интеграција и реформама потребним за напредак у преговорима о пољопривреди.

Како се наводи, Србија испуњава бројне услове из преговарачких поглавља који су главно мерило успеха преговора о чланству у ЕУ и који су свакако међу најзахтевнијим.

Амбасадор Фабрици је охрабрио Србију да настави са реформама и усвоји правне тековине ЕУ.

Шеф Делегације ЕУ је сагласан и да Србија бележи позитивне резултате у региону по питању приступа новим средствима из фондова ЕУ, те охрабрује Србију да у потпуности и брзо искористи средства у оквиру програма ИПАРД 2.

Министар Недимовић је навео да је за програм ИПАРД 3 Србија прва у региону израдила свој предлог, поштујући у потпуности сва правила и упутства Европске комисије.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести