Недимовић: Ребалансом буџета знатно више новца за пољопривреду

БАНАТСКО КАРАЂОРЂЕВО: Ребалансом буџета предвиђено је знатно више новца за пољопривреду, изјавио је данас током посете домаћинству у Банатском Карађорђеву министар пољопривреде Бранислав Недимовић.
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović u Banatskom Karađorđevu Foto: Tanjug/video
Фото: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић у Банатском Карађорђеву Фото: Танјуг/видео

У наредних месец дана, рекао је Недимовић, биће исплаћен новац по основу захтева који су пристигли.Он је констатовао да је чак и усред епидемије корона вируса стигло знантно више захтева него раније."Оборили смо рекорде у погледу производње, али и у броју захтева за субвенције", каже Недимовић.

Најавио је да ће сви захтеви који су исправни бити на време исплаћени, те да нема потребе да ико брине.

"Некада смо имали три, четири хиљаде захтева за механизацију, сада смо добили шест и по хилајда. Код младих смо добили пута пет. Оно што је добро, а што се тиче млечног говедарства и набавке генетике, знатно више захтева је поднето, људи да не брину, сви ће бити исплаћени, сви који су исправни", рекао је Недимовић.

Он је током псоете домаћинству Маљковић у Банатском Карађорђеву рекао да је добро што њега воде млади људи, те да то није случај само у Банату, већ и другим деловима Војводине и Србије.

"Без сточарства нема пољопривреде ни у једној земљи, као и без товног говедарства, које је најтеже, јер ови људи раде 24 сата дневно. Ово домаинство воде млади људи, али такав случај имамо и у селима око Сомбора, Кузмина, Сјенице", рекао је Недимовић.

Да би помогао пољопривредницима, каже, да је његово само да, заједно са министарство финансија, нађе паре.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести