Недимовић: Сутра о кредитној подршци СБ за пољопривреду

БЕОГРАД: Уговор о кредитној подрсци Светске банке за побољшање конкурентности српске пољопривреде биће сутра на дневном реду Скупштине Србије, а односи се претежно на подршку секторима воћарства, повртарства, као и стартап пројекте за почетнике у производњи, изјавио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић.
nedimovic
Фото: Tanjug (Nenad Nešić)

Пакет, односно кредитна подшка Светске банке износи око 50 милиона долара, рекао је министар.

Један значајнији део односи се на подршку секторима воћарства и повртарства, стартап пројекте за почетнике у пољопривредној производњи, други део је линија за источну и јужну Србију, девастирана подручија где нам треба људи који ће успоставити пољопривредну производњу, рекао је Недимовић новинарима на Београдском сајму.

Такође, део пројекта ће се одности на успостављање система е-аграр, односно систем конкурисања за субвенције електронским путем, објаснио је министар.

Такође је додао да је предвиђена посебна линија за младе пољопривредне произвођаче.

Преговарамо о програму ИПАРД 3 где ћемо имати посебну ллинију само за младе пољоппривредне произвођаче", рекао је Недимовић"и додао да је 5.500 младих конкурисало и изразило жељу да се први пут баве пољопривредном производњом.

Истакао је да ће приоритет имати они који би да се баве сточарством, повртарством и виноградарством.

Министар је најавио да се у наредне две недеље очекује доношење Стратегије развоја виноградарства и винарства.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести