Очекујемо нових 700 трактора из конкурса Светске банке

КУПИНИК: Очекујем да ће воћари и повртари набавити бар 700 нових трактора из конкурса Светске банке за доделу средстава намењених куповини трактора и механизације у овоим гранама пољоривреде, изјавио је данас министар пољопривреде, водопивреде и шумарства Бранислав Недимовић.
nedimovic
Фото: www.minpolj.gov.rs

Он је током обиласка газдинства Дмитра Родића у селу Купиник код Пландишта рекао да је веома задовољан, јер је на конкурс Светске банке стигао велики број пријава заитересованих пољопривредника.

Недимовић је гадинство породице Родић, које се бави производњом лешника, посетио са покрајинским секретаром за пољопривреду Чедомиром Божићем и председникиком Општине Пландиште Јованом Репцом.

"Људи имају различите могућности уколико подИжу засаде лешника до пет хектара, па и преко пет хектара, да конкуришу за националне мере или из ИПАРД-а, да добију паре за наводњавање, садни материјал или евентуално за противграђу заштиту", рекао је Недимовић.

Покрајински секретар Божић је рекао да је са председником општине Репцем договорио формирање заједничког тима Секретаријата и локалне смаоуправе у Пландишту кпоји би помагао пољопривредницима у припреми документације за покрајинске конкурсе.

"Јако је битно истаћи да је Општина Пландиште ове године од Секретаријата добила 29 милиона динара за водоводну мрежу и седам милион а динара за уређење каналске мреже", рекао је Божић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести