Сарадња Србије и Гане у пољопривреди

БЕОГРАД:  Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић састао се данас са делегацијом парламента Гане како би договорили конкретне облике даље сарадње две земље. 
branislav nedimovic
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

Главне теме разговора две стране биле су области наводњавања, производња ситне и средње механизације, изградња складишних капацитета, технологија складиштења хране, као и унапређење извоза меса из Србије и увоза какаа из Гане, саопштило је ресорно министартсво.Недимовић је обавестио чланове делегације да Србија тренутно гради системе за наводњавање у складу са најбољим технологијама, те да је у том смислу спремна да понуди своје искуство и знање. 

Две стране су се сложиле и да је значајна чињеница да од следеће године наш чувени произвођач трактора ИМТ поново почиње са производњом, јер је реч о моделима који у потпуности одговарају потребама пољопривредника Гане.Делегација Гане је на састанку изразила и велику потребу за додатним увозом меса из Србије, због чега ће у најкраћем периоду послати и детаљне потребе свог тржишта. 

Представници Гане су предожили и конкретне кораке за јачање трговине какаом, по чијој се производњи у смислу квалитета и квантитета сврставају у сам врх светског тржишта.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести