Влада: 236 милиона динара за откуп вишкова товне јунади

БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је измењену Уредбу о утврђивању програма финансијске подршке пољопривредним произвођачима кроз откуп тржишних вишкова товних јунади у отежаним економским условима због пандемије ковид 19.
j
Фото: М. Митровић

Том уредбом обезбеђена су средства у износу од 236 милиона динара за откуп тржишних вишкова товне јунади.

Право на финансијску подршку има откупљивач који товну јунад откупљује од пољопривредних произвођача уписаних у Регистар пољопривредних газдинстава.

Предлаже се откуп јунади минималне тежине 500 килограма по грлу, а захтев за остваривање права на финансијску подршку подноси се Министарству пољопривреде до 5. новембра текуће године, саопштила је Влада Србије.

Неутрошена средства из ИПА за превазилажење ковид кризе

Влада Србије усвојила је данас текст Амандмана 2 на финансијски споразум Европске комисије и Србије, за Годишњи акциони ИПА програм за 2015. годину, којим ће бити омогућено да се неутрошена средства од 18 милиона евра, определе за превазилажење социо-економских последица кризе изазване пандемијом Ковид-19.

Реч је о неутрошеним средствима намењим буџетској подршци у области реформе јавне управе.

Финансијским средствима, чија се исплата очекује 2021. године, влада ће располагати сходно потребама и мерама предвиђеним за друштвено економски опоравак земље услед последица епидемије, саопштила је Влада Србије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести