Вук Радојевић примио представнике холандске пољопривредне компаније „Koppert“

Покрајински секретар за пољопривреду водопривреду и шумарство, Вук Радојевић, састао се данас са представницима пољопривредне холандске компаније „Koppert“, водеће у области интегралних система пољопривреде, на челу са власником и председником Управног одбора, Хенријем Остенхуком.
Radojevic, sastanak-6, pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

Секретар Радојевић и Остенхук разговарали су о могућностима сарадње и увиду холандске компаније у расположиве администартивне инфраструкурне и научне потенцијале у Новом Саду и покрајини Војводини, са циљем развијања заједничких развојних истраживачких програма у области модерне пољопривредне производње.

Саговорници су се сагласили да постоје бројне могућности за сарадњу посебно на подручју општине Бечеј која располаже са великим потенцијалом обрадовог земљишта и изузетним географским положајем.

Разговору су присуствовали и чланови компаније „Зелени Хит“ која је већ најавила инвестиције у индустриској зони Бечеј које ће бити усмерене на оснивање развојно-истарживачке јединице у области одрживих система земљорадње.

Фото: Покрајинска влада

Радојевић је истакао да је Покрајински секретаријат за пољопривреду спреман да пружи пуну подршку и буде поуздан партнер у потенцијалним инвестиционим пројектима.

Према речима покрајинског секретара, први корак у повезивању и размени информација биће посета холандске компаније општини Бечеј.

Састанку су присуствовали извршни директор компаније „Копперт“ Рон Верхаг, чланови Управног одбора, Крис де Смит и Хосе Едуардо Белда, представници компаније „Зелени Хит“ проф. др Небојша Момировић, директор и сувласник Смиљана Момировић, Миливој Миша Вребалов и други.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести