Телеком Србија постао члан Удружења европских оператора

БЕОГРАД: Компанија Телеком Србија примљена је у пуноправно чланство Удружења европских оператора телекомуникационих мрежа (Јуропиан Телекомуникејшнс Нетворк Операторс'' Асошиејшн - ЕТНО), на 58. Генералној скупштини те организације, одржаној у Ла Валети.
telekom
Фото: Ilustracija

"Велика је част и обавеза бити у друштву највећих европских телекомуникационих оператора. Верујемо да је пријем у пуноправно чланство потврда нашег доброг рада у досадашњем периоду, али и прилика да кроз сарадњу са најбољима у нашој бранши пуно тога научимо и унапредимо у свом раду", изјавио је Предраг Ћулибрк, генерални директор Телекома Србија.

Како додаке, ту пре свега мисли на процес дигитализације, али и на бројна друга питања која ће обликовати телекомуникационо тржиште Европе у наредном периоду.

Током Генералне скупштине, одржане 17. октобра, ЕТНО је најавио агенду “Европа 2030” која почива на три стуба: услуге повезивања светске класе, лидерство у области технологија и услуга и грађани у жижи интересовања, наводи се у саопштењу Телекома Србија.

Између осталог, овом агендом се истиче значај повећаних улагања у технологије дигиталне мреже, иновација усмерених ка одрживости, политике у погледу потражње и лидерство у услугама заснованим на обради дигиталних података.

Такође се наглашава потреба за промовисањем заокрета у области креирања дигиталне политике, са приступа који је фокусиран на тржиште на приступ који је фокусиран на грађане.

Удружење ЕТНО је глас оператора телекомуникационих мрежа Европе од 1992. године и у међувремену је постало главна стратешка група европских оператора електронских комуникационих мрежа.

Његових 39 чланова и посматрача из Европе и шире, представљају окосницу европског дигиталног напретка Европе. Они су главни покретачи широкопојасне мреже и посвећени су њеном континуираном развоју у Европи.

ЕТНО пружа значајан допринос креирању најбољег регулаторног и тржишног окружења за своје чланове како би им се омогућило да наставе са увођењем иновативних и висококвалитетних услуга и платформи у корист европских потрошача и компанија, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести