Апелациони суд: Тројици разбојника укупно 34 године затвора

БЕОГРАД: Трочлана група разбојника, која је током 2008. и 2011. године опљачкала низ банака и пошта у Београду, а једном приликом умало убила једног грађанина, правоснажно је осуђена на укупно 34 године затвора, уз одузимање имовинске користи.
apelacioni sud
Фото: Tanjug

Апелациони суд у Београду објавио је данас да је одбио све жалбе и потврдио пресуду Вишег суда у Београду, којом је Урош Стефановић осуђен на 20 година затвора због покушаја тешког убиства, девет разбојништава и недозвољено ношење оружја.

Он је осуђен за покушај тешког убиства јер је приликом пљачке поште у Улици Јурија Гагарина у Новом Београду 24. јануара 2011. године пуцао у главу Борису Бушићу који је, да би заштитио комшију који је одбио да легне на под, покушао да разоружа једног од лопова, мислећи да имају пластичне пиштоље.Метак је Бушићу прошао кроз уста, окрзнуо зубе и изашао кроз образ, пренели су медији након хапшења ове групе.

Михаило Наумоски осуђен је на 10 година затвора због четири разбојништава и недозвољено ношење оружја, а Живко Митревски на четири године затвора због два разбојништва.Стојановић је пресудом обавезан и да једној оштећеној банци на име имовинско-правног захтева исплати 125.951 динара.

Митревски и Стојановић су обавезани да још једној банци на име имовинско-правног захтева солидарно исплате 2.387.508 динара, док је наведено привредно друштво ради остваривања имовинско правног захтева у преосталом износу од 1.812.491,52 динара упућено на парницу.Трећа банка и оштећени Бушић ради остваривања имовинско-правних захтева су упућени на парницу.

Потврђеном пресудом осуђенима је одузета и имовинска корист, па су обавезани да у корист буџета Републике Србије уплате - Стојановић сам више од милион динара, а заједно са Митевским око 7 милиона динара. 

Према пресуди прву пљачку, односно разбојништво, извршили су 17. децембра 2008. године, последњу 24. јануара 2011. године.

Истом пресудом према Стојановићу је одбијена оптужба да је извршио још три разбојништва, а према Наумоском да је учествовао у покушају убиства Бушића.

Правоснажно су према Александру Мрвићу и Живку Митревском одбијене оптужбе да су извршили по једно разбојништво.

У овим случајевима оштећене банке су ради остваривања имовинско-правних захтева упућени на парницу.

EUR/RSD 117.1952
Најновије вести