Цариници на Хоргошу запленили чекове вредне 323.000 евра

БЕОГРАД: Српски цариници су на излазу граничног прелаза Хоргош спречили покушај кријумчарења 60 чекова турских банака, чија је укупна вредност преко два милиона турских лира или више од 323.000 евра, саопштила је данас Управа царина.
Управа царина/Заплењени чекови
Фото: Управа царина/Заплењени чекови

Непријављена средства плаћања пронађена су код 43-годишњег турског држављанина, који је као возач аутомобила „мерцедес бенц“, турских регистарских ознака, са још једним сународником, синоћ око 19.00 часова стигао на излазну контролу на Хоргошу.

Обојица путника су пријавила само лични пртљаг, рекавши да поред тога имају и по 1.000 евра код себе, што се испоставило као тачно након што је извршен детаљан преглед аутомобила.

Међутим, личним претресом су у џеповима панталона које је возач имао на себи, пронађена и 62 потписана чека, попуњена на различите новчане износе.

Путницима је враћен дозвољени износ новца од по 10.000 евра, један део у готовини, а други у чековима, док је 60 чекова, чија је укупна вредност 323.446 евра, задржано до окончања хитног прекршајног поступка.

Како се ради о великој вредности, овај случај ће бити предмет међународне истраге.

EUR/RSD 117.5730
Најновије вести