Цариници спречили кријумчарење лекова

БЕОГРАД:Цариници су у раним јјутарњим сатима данас на Хоргошу спречили двојицу турских држављана привремено настањених у Немачкој, а који су путовали у Турску, да пренесу девет ампула хормона и 264 лека који се налазе на листи забрањених.
Carinici sprečili krijumčarenje lekova Foto: Uprava carina
Фото: Цариници спречили кријумчарење лекова Фото: Управа царина

Притом они нису поседовали медицинску документацију којом би потврдили да су им лекови неопходни.У возачевом пртљагу се нашло 80 таблета лека прегабалин, 105 таблета прегабалина, 60 таблета данабола, девет ампула хормона тестостерон, као и 19 таблета диазепама.

Возач је предат полицији, лекови су привремено одузети, а против путника ће бити поднета и кривична пријава.Претходних дана су на излазу граничног прелаза Хоргош још три путнице српске држављанке спречене да у пртљагу преко границе пренесу око 500 разних седатива и антидепресива.

Цариници су у торби 34-годишње Београђанке пронашли 206 таблета бенседина и циталеxа, у личном пртљагу 22-годишње Шапчанке нашло се и 176 таблета лекова ксалол и елицеа, док је 28-годишња Аранђеловчанка у путну торбу коју је сместила у унутрашњост аутобуса спаковала и 78 таблета бенседина.

Према статистици којом располаже Управа царина, од почетка ове године заплењено је око пола милиона појединачних доза разних лекова. Толико лекова је на нашим граничним прелазима одузето током целе 2019. године.

 

 

EUR/RSD 117.5730
Најновије вести