Црногорска полиција претресала куће кавачког и шкаљарског клана

ПОДГОРИЦА: Црногорска полиција спровела је данас акцију претреса станова и кућа чланова кавачког и шкаљарског клана и њима блиских особа у Котору, Тивту, Херцег Новом и том приликом пронашла и одузела возила, мотоцикле, оружје, муницију, средства комуникације, шифроване поруке, новац и уговоре. 
kotor pixabay
Фото: pixabay.com

У заједничкој акацији Сектора криминалистичке полиције МУП-а Црне Горе и општинских безбедносних центара у координацији са тужилаштвом извели су акцију "Бока" на 21 локацији у Котору, Тивту и Херцег Новом.

Како се наводи у саопстењу достављеном Тањугу, полиција је у акцији пронашла и одузела 16 возила високе класе марки bmw; vw, audi, porshe, од којих су нека имала одговарајући степен заштите.

Одузета су и три мотоцикла, више од 30 мобилних телефона и СИМ картица, од којих и један део страних СИМ картица.

"Међу одузетим телефонима су и телефони марке ''Blackberry'' са високом нивоом крипто - заштите, који се користе као вид сигурне комуникације; више таблет и лап топ рачунара и УСБ меморија за складиштење података", наводи се у саопштењу полиције.

У овој великој акцији одузето је и пет пиштоља и исто толико пушака, који ће, како поручују из полиције, бити предмет даљих провера и вештачења.

Међу одузетим предметима је и више од 650 комада пиштољске и пушчане муниције различитог калибра, панцир и метални бокс, оптички нишан, као и 8.000 евра.

"Одузета је и документација о различитим врстама новчаних транскација, које ће бити предмет даљих провера, документација са различитим врстама шифрованих порука, већи број уговора о купопродаји непокретности и новчаним позајмицама; и већи број визит картица са контактима у земљама Јужне Америке", наведено је у саопштењу.

Додаје се да је у току поступак прикупљања обавештења од више лица - чланова организованих криминалних група и са њима повезаних лица, која су претресена. 

Све што је у акцији одузето биће предмет даље криминалистичке обраде, анализа и вештачења. 

"Следе даље службене мере и радње које ће бити предузете у комуникацији са тужилаштвом", стоји у саопштењу.

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести