Данијела Штајнфелд уложила приговор због одлуке тужилаштва о Лечићу

БЕОГРАД: Пуномоћник глумице Данијеле Штајнфелд поднео је приговор на одлуку Вишег јавног тужилаштва у Београду о одбацивању кривичне пријаве против колеге Бранислава Лечића, коју је глумица поднела тврдећи да ју је он силовао 2012. године.
1
Фото: Youtube Printscreen

Приговор је поднет у законском року Апелационом јавном тужилаштву у Београду, потврдио је за Тањуг пуномоћник Штајнфелд адвокат Божо Прелевић.

Одбачајем кривичне пријаве поступак се обуставља, а приговором оштећена страна тражи да Апелационо тужилаштво наложи Вишем тужилаштву да настави са поступком по кривичној пријави.

Више јавно тужилаштво је прошле седмице одбацило кривична пријаву Штајнфелд са образложењем да не постоје основи сумње да је учињено кривично дело силовање, нити било које друго кривично дело за које се гоњење предузима по службеној дужности.

Овај случај покренут је зимус, када је глумица јавно оптужила Лечића за силовање и тужилаштву доставила кривичну пријаву уз доказе.

Лечић је све негирао, тврдећи и да је прошао полиграф на испитивању у полицији.

Почетком априла некадашња глумица Мерима Исаковић је такође у интервјуу "Недељнику" оптужила Лечића да ју је сексуално напаствовао пре 43 године, а њен исказ је тужилаштво користило као сведочење.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести