ДНЕВНИК НА ЛИЦУ МЕСТА Колима ударили у дрво на излазу из Гложана

БАЧКА ПАЛАНКА: У тешкој саобраћајној несрећи, која се догодила у ноћи између недеље и понедељка на путу Нови Сад – Бачка Паланка код Гложана, погинуо је Јарослав Х. (45) из Гложана, који је био на месту сувозача у „мерцедесу”, док је возач аутомобила Иван В. (30) из Челарева, задобио тешке телесне повреде.
1
Фото: Dnevnik.rs

Како „Дневник” сазнаје, несрећа се догодила око пола три у Улици маршала Тита у Гложану, када је возач из неутврђених разлога слетео с коловоза и ударио у дрво. Од силине ударца, аутомобил „мерцедес Е-300” је преполовљен. На лицу места је погинуо Јарослав Хлебјан, а Иван В. је превезен у Ургентни центар Клиничког центра Војводине у Новом Саду.

Он је у раним јутарњим сатима примљен у Ургентни центар КЦВ-а с тешким телесним политрауматским повредама. Након благовремене, комплетне дијагностике и лекарске помоћи, пацијент је на Одељењу анестезије и интензивне терапије у Ургентном центру КЦВ-а на даљем лечењу и хемодинамички је стабилан.

Екипа „Дневника” је јуче била на лицу места, где су трагови несреће још били увек видљиви. Затекли смо трагове крви, разбацане делове аутомобила, патику, цвеће и свеће.

На истом месту 8. новембра прошле године погинуо је полицајац из Беочина Вељко Илијић (27), који тада није био на дужности, а чије спомен-обележје је у овој несрећи поломљено, а од силине удара делови су расути.


У близини трагедија и пре 19 месеци

Пре 19 месеци у близини места јучерашње несреће такође се догодила саобраћајка. Наиме, Новосађанин Горан С. (49) изгубио је живот у саобраћајној несрећи која се догодила 9. марта око шест сати, у Гложану, на путу Нови Сад – Бачка Паланка. У тој несрећи троје људи је повређено.

Несрећа се догодила када је тај Новосађанин, управљајући аутомобилом „ситроен”, којим се кретао од Новог Сада ка Бачкој Паланци, изненада скренуо у супротну траку и ударио „пасат” бачкопаланачких ознака којим је управљао Борис У. (44). Возач „пасата” и његове две сапутнице Биљана У. М. (44) из Челарева, која је била на сувозачевом месту, и Татјана З. (50) из Нове Гајдобре, задобили су тада тешке телесне повреде и превезени су у Клинички центар Војводине.


Несрећа се догодила око два часа иза поноћи, када је Илијић, управљајући путничким аутомобилом „голф”, изненада изгубио контролу над возилом и слетео с пута, ударивши у дрво. Он је преминуо на лицу места, док је његов сувозач Илија Дукић (21) из Челарева задобио тешке повреде, и, упркос напорима лекара, неколико дана касније је, нажалост, преминуо. У спомен на страдалог, на трафоу у Челареву је осликан мурал с Илијиним ликом.

Фото: Шлеп служба Јаша

По речима житеља Челарева, кобне ноћи Вељко и Илија су „скокнули” до бензинске пумпе, а по повратку слетели су с пута и ударили у дрво.

Призор је, кажу очевици, био страшан. Возило је потпуно уништено. На све стране су били расути делови аутомобила, а на дрвету у које су колима ударили остао је крвав траг.

Д. Николић

Фото: Д. Николић и Шлеп служба „Јаша”

 

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести