Тешка саобраћајка код Сенте: Двоје погинуло ударом “пасата” у бандеру

СЕНТА: Две особе су погинуле у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила на раскрсници у Торњошу, код Сенте, нешто пре поноћи у ноћи између суботе и недеље.
s
Фото: Raskrsnica u centru Tornjoša koju je u punoj brzini presekao "pasat"/Dnevnik

Животе су изгубили Јожеф Ковач (1967) и Елвира Коломпар (1986), обоје из Сенте, потврђено је за наш лист у Основном јавном тужилаштву Сенте.

Несрећа се догодила око 23.45 сати када је возило марке “пасат” немачких регистарских ознака, којим је управљао Ковач, најпре ударило у саобраћајни знак и дрво, а потом у бетонску бандеру крај пута. Елвира Коломпар се налазила на задњем седишту аутомобиле и приликом удеса је испала из возила. На месту сувозача налазио се Миодраг Јовановић (1995) из Богараша који је задобио лаке телесне повреде.

Према сведочењу мештанина Торњоша који је био не месту несреће, одмах након што се догодила, возило “пасат” је великом брзином дошло из правца Чантавира, не смањујући брзину је пресекло пут Сента-Бачка Топола, којим на сву срећу у том тренутку није нико пролазио, да би убрзо након тридесетак метара аутомобил којим је управљао Ковач, изазвао трагедију, након удара возила у саобраћајни знак, дрво и потом у бандеру.

Мештани који су били на месту удеса прискочили су да помогну, пре него што су стигли полиција и Хитна помоћ, али за возача и сапутницу није било спаса јер су издахнули на месту несреће.

Увиђај на лесту несреће обавили су представници ОЈТ Сенте и полиције. Тачан узрок несреће се још не зна. Околности због којих је аутомобиле слетео с коловоза још се утврђују. Претпоставља се да је до удеса дошло због неприлагођене брзине, међутим поздано се још не зна да ли је возач био под дејством алкохола.

Тела погинулих послата сун а обдукцију у Центар за судску медицину у Нови Сад.

У ОЈТ Сенте су саопштили да неће бити покретања кривичног поступка јер је возач који је изазвао удес преминуо.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести