Клијенти остали кући, власнику агенције „City travel” ТРИ МЕСЕЦА КУЋНОГ ПРИТВОРА

Судија за претходни поступак Основног суда у Новом Саду је након саслушања власника новосадске агенције за тиристичко посредовање „City travel”, Г. П. (48) одбио предлог тужилаштва за одређивање притвора и осумњиченом одредио меру забране напуштања стана са електронским надзором (кућни притвор), због основане сумње да је извршио продужено кривично дело преваре, на штету већег броја лица, у дужем временском периоду, у континуитету, те имајући у виду висину прибављене противправне имовинске користи, сазнаје „Дневник”.
Sud u Novom Sadu foto: Dnevnik.rs
Фото: Суд у Новом Саду фото: Дневник.рс

- Изречена мера забране напуштања стана може трајати док за то постоји потреба, а најдуже до правноснажности пресуде, односно до упућивања осумњиченог на издржавање кривичне санкције која се састоји у лишењу слободе, а по донетом решењу до 11. новембра, када суд по службеној дужности испитује да ли је даље трајање мере оправдано - појашњава за наш лист портпарол новосадског Основног суда Глигор Ненић и напомиће да против донетог решења странке у поступку имају право жалбе ванпретресном већу овог суда.

Према нашим сазнањима, одбрана власника новосадске агенције за тиристичко посредовање „City travel” уложиће жалбу на решење о одређивању кућног притвора.

Фото: Дневник (Д. Николић)

Претходно је Г. П. саслушан, у присуству свог браниоца, у просторијама Основног јавног тужилаштва у Новом Саду, и како незванично сазнајемо, изјавио је да му није била намера никога да превари и да ни са једним клијентом није закључио уговор са намером да узме новац, а да не оду на путовање.

Ипак, након саслушања, против њега је поднет предлог за одређивање притвора у трајању од 30 дана, речено нам је у новосадском Основном јавном тужилаштву.

Он је, подсећања ради, ухапшен јуче због сумње да је учинио више кривичних дела превара.

Према нашим сазнањима, одбрана власника новосадске агенције за тиристичко посредовање „Цитy травел” уложиће жалбу на решење о одређивању кућног притвора

Г. П. је осумњичен да је као одговорно лице Агенције за туристичко посредовање „City travel” оштећетио грађане у вези са нереализованим туристичким аранжманима, а Основно јавно тужилаштво је, у сарадњи са Полицијском управом у Новом Саду, након свих утврђених чињеница и околности, те прикупљања свих доказа, наложило лишење слободе власника агенције Г. П., због продуженог кривичног дела преваре из члана 208 став 4 у вези става 1 и члана 61 Кривичног законика.

Сумња се да је он од грађана узимао новац за туристичка путовања, али да није резервисао нити тим новцем уплатио аранжмане код овлашћених агенција.

Г. П., како се сумња, није вратио новац грађанима чија путовања нису реализована и на тај начин је противправно присвојио, за сада, више од 1.500.000 динара.

Још увек није познато колико је грађана остало без новца и летовања у Шпанији, Грчкој и Турској, јер се полицији и тужилаштву и даље јављају оштећени, који су прошле суботе, 5. јула, СМС поруком обавештени да неће моћи да отпутују на уплаћени одмор због затварања агенције. Власник агенције их је недељу дана пред полазак на путовање обавестио да на летовање неће ићи због финансијских потешкоћа агенције, која је затворена.

Д. Николић

EUR/RSD 117.0389
Најновије вести