Кренули кући у Турску са 373.000 непријављених евра

БЕОГРАД: Велики девизни прекршај откривен је 1. јула 2019. године на излазу граничног прелаза Градина када су цариници, у сарадњи са полицијом, у једном џипу открили чак 373.000 непријављених евра, саопштено је из Управе царина.
evri, pixabay
Фото: pixabay.com

Непријављене девизе покушао је преко границе да пренесе брачни пар француских држављана турске националности, који се са своје троје малолетне деце упутио на одмор у домовину. 

Новац је откривен у ренџ роверу француских регистарских ознака којим је управљао 38-годишњи возач.Када је аутомобил издвојен за селективан преглед, супружници су изјавили да немају ништа да пријаве и да са собом носе укупно 10.000 евра. 

Цариници су убрзо открили да се у коферима са личним пртљагом који је био у пртљажнику и кровном коферу крију кесе пуне непријављених девиза. 

Сваком члану ове петочлане породице враћено је по 10.000 евра, што је дозвољени лимит који не мора да се пријављује приликом преласка границе, док је 323.000 привремено задржано до окончања прекршајног поступка који ће се водити по хитној процедури, јер су у питању страни држављани. 

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести