Куљани умешани у убадање ножем у Новом Саду од раније проблематични

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду, брзом и ефикасном акцијом, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом, ухапсили су прексиноћ А. К. (27) из Куле и Л. П. (28) из Новог Сада, због постојања основа сумње да су учинили кривично дело убиство у покушају на штету А. Т. из Куле.
policija
Фото: Dnevnik.rs

Према речима мештана Куле, повређени, А. Т. је проблематичног понашања и склон пороцима.

- Он је био и у затвору, више пута. У Кули је познат као проблем. И он и његово друштво. Имао је девојку у иностранству, па је једно време био код ње, али се вратио у Кулу - каже за “Дневник” један Куљанин и додаје да је и А. К. проблематичан, те да је као млађи био у поправном дому.

- Обојица имају дебео досије, највише због крађа, разбојништва, туча, наркотика… Имају и затворских казни. Једино овај младић из Куле што им је саучесник, односно, што их је возио колима, није из тог миљеа, колико је мени познато - каже наш саговорник.

И у комшилуку повређеног А. Т. кажу да је он веома проблематичан и да им не би било пријатно кад год би га срели на улици.

- Ма, он вам је био по затворима јер је правио разне проблеме. Склон је наркотицима, коцки, ко зна око чега су се посвађали. Још ако је свађи кумовао алкохол и наркотици, ето ти белаја - кажу комшије повређеног тридестосмогодишњака.    

Подсетимо, ухапшени се сумњиче да су, прекјуче, на Булевару ослобођења, оштрим предметом тешко повредили тридесетосмогодишњег А. Т. са којим су, претходно, седели у једном локалу.

Полиција је, такође, ухапсила и Р. Р. (26) из Куле, због постојања основа сумње да је учинио кривично дело помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела, тако што је одвезао својим аутомобилом А. К. и Л. П. с лица места.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и биће приведени, уз кривичну пријаву, вишем јавном тужиоцу у Новом Саду.

Подсетимо, А. Т, А. К. и Л. П. су били заједно у једној коцкарници на Булевару ослобођења, да би, нешто после 14 часова, дошло до вербалног сукоба, а потом и физичког. Према незваничним информацијама, сва тројица су изашла из локала да би наставили расправу, где је, у једном моменту, тридесетосмогодишњи А. Т. задобио више убодних рана оштрим предметом. Осумњичени А. К. и Л. П. су потом побегли, а повређени А. Т. је помоћ потражио у оближњој продавници беле технике. Чим је ушао, према речима очевидаца, пао је на под сав крвав, а преплашени радници су одмах позвали полицију и Хитну помоћ, која је повређеног превезла у Ургентни центар Клиничког центра Војводине.

Портпарол Хитне помоћи др Зоран Круљ потврдио је за „Дневник“ да је њихова екипа интервенисала, по пријему позива, у 14.16 часова и на лицу места затекла мушкарца (38) са вишеструким убодним повредама који је у свесном стању превезен у Ургентни центар КЦВ.

- Пацијент је примљен у хеморагичном шоку, са тешким телесним повредама у виду мултиплих убодних рана. Након иницијалних реанимационих поступака и спроведене дијагностике и оперативног лечења, пацијент је тешког општег стања, хемодинамски нестабилан и смештен на Клинику за анестезију, интензивну терапију и терапију бола - потврдили су за “Дневник” у ПР служби Универзитетског клиничког центра Војводине.

Д. Николић

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести