Мађарска: Приведени мигранти сакривени у камионима из Србије

БЕОГРАД:  Мађарска полиција је у протекла 24 сата привела неколико група миграната сакривених у камионима и вагонима из Србије, као и на путевима у Мађарској.
policija
Фото: pixabay.com

На железничкој станици Келебија у Мађарској, у теретном возу који је стигао из Србије, полицијски службеници су међу вагонима пронашли двојицу илегалаца без докумената.Они су изјавили да су ирански држављани, а нису могли да докажу легалан боравак у Мађарској, преноси РТС.

На граничном прелазту Томпа, у три камиона који су стигли из Србије, мађарски полицајци и цариници пронашли су петорицу миграната скривених у товарном делу возила.Полицијске капетаније Жупаније Чонград и Бацкишкун саопштиле су да су у протекла 24 сата полицајци привели још 14 илегалаца, затечених на путевима тих жупанија. 

Њих деветорица су се изјаснила да су ирански држављани, четворица да су Ирачани, сви без валидних докумената. Са групом Иранаца затечен је и један српски држављанин, такође без исправа.Мађарска полиција је све илегалне мигранте спровела до транзитних зона за азиланте код граничних прелаза Реске и Томпа у близини мађарско-српске границе.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести