Непријављене девизе крио у торбици за заштитни прслук

БЕОГРАД: Цариници су у сарадњи са полицијом на граничном прелазу Градина открили данас покушај да се непријављене девизе пренесу преко границе. 
devize, uprava carine
Фото: Tanjug/Uprava carina

На излазу из наше земље у прекршају се нашао немачки држављанин, турске националности који је аутомобилом ''киа соренто'' немачких регистрација путовао ка Турској. 

На питање цариника да ли има нешто да пријави за царинску контролу, одговорио је да нема ништа сем личних ствари, али су се цариници ипак одлучили за детаљан преглед. 

Током контроле аутомобила, у торбици за заштитни прслук, у касети између предњих седишта откривено је 25.500 евра за које путник није имао потврду о уносу страног ефективног новца у Србију.

Како је лимит за износ девиза без обавезе пријављивања 10.000 евра, путнику је толико и враћено, док је остатак суме од 15.500 евра привремено задржан. 

Упарва царина подсећа путнике да је неопходно да новац у износу већем од 10.000 евра пријаве како на улазу, тако и на излазу из земље, а одговори на најчешћа питања у вези са преносом новца преко границе могу се наћи на адреси.

Дмитар
10.07.2019 • 09:53
" а одговори на најчешћа питања у вези са преносом новца преко границе могу се наћи на адреси." Извините: на којој адреси?!
EUR/RSD 117.5668
Најновије вести