Но­во­сад­ски извршитељ: Не знам због чега сам суспендован

НОВИ САД: На информације из неких медија да је Министарство правде пред Дисциплинском комисијом иницирало дисциплински поступак против једног од 19 извршитеља с подручја Новог Сада Александара Дуркулића, он је јуче за „Дневник” изјавио да не може да коментарише случај „јер не зна због чега је суспендован”.
dokumenti papiri pixabay
Фото: pixabay.com

Наводно, њему се приписује да је у поступку против Новосађанина С. Ћ. продао његову целокупну имовину да би намирио дуг знатно мањи од њене вредности, док му потом није вратио разлику од продаје некретнина, и то двадесетак милиона динара.

„Чим будем знао више о суспензији о којој су се неки медији огласили, ја ћу врло радо изаћи у јавност с детаљима о случају. Али за сада то не желим да коментаришем“, казао је за наш лист Дуркулић.

По писању неких медија, Комора извршитеља утврдила је у ванредном надзору да је сама продаја имовине једној приватној фирми урађена незаконито јер је спроведена у року у којем су се још увек могли јавити други заинтересовани.

Наводно, извршитељ се терети и да је продао и државину имовину која уопште није била у власништву дужника.

У недавној изјави за један београдски дневни лист, Дуркулић је потврдио да је новац преостао од продаје куће још увек код њега.

„Дужник је обећавао да ће вратити дуг, али ниједном није дошао у моју канцеларију да разговарамо и нађемо решење. Тачно је да је сума новца преостала од продаје куће код мене, тражио сам да ми доставе број рачуна да бих им уплатио тај новац, али то нису учинили“, казао је извршитељ, уз напомену да још увек није добио решење Коморе.

Н. С. Х.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести