НС: Одложено отварање претреса за напад на Енике Вег

НОВИ САД: У новосадском Основном суду је одложено отварање главног претреса Срби С. (72), с боравиштем у Деспотову, код Бачке Паланке, оптуженом за ометање правде.
sud novi sad, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Тај пензионисани фармацеутски техничар је отказао досадашњу пуномоћ адвокатској канцеларији коју је ангажовао да га брани, а други бранилац тражио је да му се у таквој ситуацији дозволи време да се припреми за одбрану свог клијента.

Судија Јелена Врањешевић Товиловић заказала је следеће рочиште за 14. јануар наредне године.

Окривљени је приведен из притвора, који му је продужен крајем прошлог месеца.

По наводима оптужног акта, Срба С. се терети да је 4. септембра, око поднева, у згради новосадског Основног суда насрнуо на адвокатицу др Енике Вег (65) и тиме је ометао у њеном обављању адвокатске службе.

Инцидент се догодио у ходнику на другом спрату судске зграде, испред канцеларије судске управе, када оптужени је био у соби 257, а том приликом није имао заказано суђење. С обзиром на то да су врата била отворена, он је видео када је др Вег пролазила ходником.

Како се наводи у оптужном акту, који заступа заменица основног тужиоца Тијана Божовић Мишић, окривљени је, наводно, угледавши адвокатицу у судском ходнику, за њом повикао: „Ено је Енике”, а затим јој је пришао и снажно замахнутом песницом је ударио по лицу. Адвокатица је због ударца изгубила равнотежу, а приликом пада је поломила неке кости и имала је подливе испод ока и на образу, као и прелом грудног пршљена.

На основу медицинске документације, утврђено је да је др Вег тада задобила тешке повреде.   

Срби С. се приписује да је после наведеног догађаја утекао из Палате правде, а пронађен је и лишен слободе сутрадан, односно 5. септембра, у Београду и спроведен у новосадску полицију.

Тим поводом, Адвокатска комора Војводине поздравила је брзу реакцију Тужилаштва и полиције и успешно идентификовање и лишење слободе осумњиченог. Комора је најавила да ће с великим интересовањем пратити ток суђења у нади да ће правовремена реакција државе у том предмету спречити будуће могуће нападе на адвокате. 

Подсетимо, по незваничним сазнањима, адвокатица је својевремено заступала странку на супротној страни у спору који је водио Срба С. Како незванично сазнајемо, ради се о човеку који се дуго парничио у више спорова, а бар један од њих веће вредности је изгубио. Често се могао срести по ходницима судова.

М. В

EUR/RSD 117.3896
Најновије вести