Окривљеном за напад на адвокатицу Вег продужен притвор

НОВИ САД: Срби С. (72) из Новог Сада, који се терети да је претпрошлог месеца у новосадској Палате правде ударцима тешко повредио адвокатицу др Енике Вег још једном је продужен притвор, до 23. новембра ове године, а оптужни предлог је враћен на допуну у Основно јавно тужилаштво, тако да он још није подигнут, сазнаје Дневник незванично.
zatvor resetke
Фото: Dnevnik arhiva

Подсетимо, припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Србу С. (72) из Новог Сада због основа сумње да је учинио кривично дело ометања правде. Сумња се да је он 3. септембра у новосадском суду задао ударац у лице оштећеној, након чега је она пала и задобила тешке телесне повреде, о чему је наш лист писао.

По налогу надлежног тужиоца, осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова, саопштио је тада МУП.

Тим поводом, Адвокатска комора Војводине поздравила је брзу реакцију Тужилаштва и полиције и успешно идентификовање и лишење слободе осумњиченог.

Комора је најавила да ће с великим интересовањем пратити ток суђења у нади да ће правовремена реакција државе у том предмету спречити будуће могуће нападе на адвокате.

Подсетимо, по незваничним сазнањима, нападач је ударио адвокатицу у ходнику на другом спрату новосадске Палате правде, где се затекла испред собе за међународну оверу документа, и она је услед ударца пала на под. Убрзо је дошла екипа Хитне помоћи, која је одвезла повређену у Ургентни центар. Потом је стигла и полиција, која је обавила увиђај и кренула за нападачем, који је напустио зграду суда одмах после инцидента.

По незваничним сазнањима „Дневника” осумњичени је седео у канцеларији Основног суда с још једном особом из његовог друштва и службеницом, док је чекао неке информације о својим предметима, кад је кроз притворена врата угледао адвокатицу др Енике Вег. Изненада је истрчао и ударио је, уз изненађење присутних. Наводно, она је својевремено заступала странку на супротној страни у спору.

Како незванично сзнајемо, ради се о човеку који се дуго парничио у више спорова, а бар један од њих веће вредности је изгубио. Често се могао срести по ходницима судова.    

С. Х.

EUR/RSD 117.3664
Најновије вести