Оптужни предлог против члана ружичасте банде

Основно јавно тужилаштво у Новом Саду поднело је оптужни предлог против окривљеног Д. М. (47) из Београда због три кривична дела навођење на оверевање неистиног садржаја.
pink panter, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Реч је о једном од чланова кринималне банде “Пинк Пантер”, који је ухапшен због фалсификовања докумената.

Након подношења оптужног предлога, кривично ванпретресно веће Основног суда у Новом Саду је према окривљеном продужило притвор у трајању до 30 дана, налазећи да постоји бојазан да би пуштањем на слободу исти могао побећи или се крити и на тај начин постати недоступан државним органима и тиме ометати даљи ток кривичног поступка, сазнаје “Дневник” у новосадском Основном суду.

Суд је разлоге за овакву одлуку образложио у решењу које је уручено странкама, на оне имају право жалбе Вишем суду у Новом Саду.

Подсетимо, новосадска полиција ухапсила је Д. М. 5. фебруара, због сумња се да је он, користећи документацију друге особе, извадио личну карту и пасош на туђе име. Затим је, како се сумња, с лажним идентитетом, у другом месту, покушао да извади лична документа на име трећег лица. Тада су полицијски службеници установили да је реч о фалсификованим документима и поднели кривичну пријаву против лица чији је идентитет Д. М. већ користио. Такође, како су навели у ПУ Нови Сад, сумња се да је он, користећи лажни идентитет, навео јавног тужиоца да, у складу с начелом опортунитета, изда наредбу о уплати новца у хуманитарне сврхе на име друге особе.

Према незваничним информацијама, ухапшени Д. М. је као члан ружичасте банде, према писању медија, био хапшен у Француској, одакле је побегао из затвора, па је за њим расписана Интерполова потерница. О његовим спектакуларним бекствима писало се прво када је побегао из суда, а касније, када је поново ухапшен, и из затвора тако што се спустио конопцем низ зид, док су његови саучесници напали стражаре. У одсуству је осуђен на 15 година затвора због пљачки у Бијарицу, Кану, Куршевелу и Сен Тропеу, у периоду од 2001. до 2003. године. Процењује се да је вредност плена 7,5 милона евра.       

Д. Николић

EUR/RSD 117.2860
Најновије вести