Петронијевић: Дикићу за понедељак заказана операција 

ПОДГОРИЦА: У наставку суђења оптуженима за покушај тероризма на изборни дан прошле године, настављено је у подгоричком Вишем суду, који је одбио предлог одбране оптужених о одбацивању оптужнице или укидању притвора за њихове клијенте. Братислав Дикић је јуче упућен на лечење у Клинички центар Црне Горе, а суд је одлучио да његов предмет раздвоји од осталих 14 оптужених.
podgorica, tanjug video, ilustracija
Фото: Танјуг/Видео, илустрација

Адвокат Братислава Дикића, Горан Петронијевић, међутим, казао је да је његовом клијенту у понедељак заказана операција, а да је он враћен у притвор.

Мој клијент се боји да се њему овде нешто припрема. Овде неко не поштује суд, јер под нечијим притиском се не допушта да се лечи. Молим вас да предложите укидање притвора, рекао је Петронијевић.

Специјални тужилац Миливоје Катнић је рекао да Дикићу „није фалила длака са главе“ и да је он против укидања притвора.

И адвокат Драгана Максића такође је предложио да се његоворм брањенику укине притвор на основу одлуке Уставног суда.

Ради се о одлуци Уставног суда од 4. априла и донета је за Максић Драгана, рекао је Максић.

Адвокат Никола Булатовић предложио је да се сви оптужени пуштени на слободу, а судија Сузана Мугоша је рекла да он нема право да предлаже укидање притвора за особе који нијесу његови клијенти.

Адвокат Бранко Анђелић казао је да је држање оптужених у притвору противзаконито, пренео је портал ЦдМ.

Из одлуке Устваног суда се види да се људи незаконито у притвору, додао је Анђелић.

И Адвокат функционера опозиционог Демократског фронта, Андрије Мандића и Милана Кнежевића, Мироје Јовановић предложио је да се одбаци оптужница.

Он је затражио прекидање поступка и одбацивање оптужница, јер Уставни суд наводи да нема стандарда основне сумње.

Остали адвокати такође су тражили да се на основу те одлуке укине притвор оптуженима.

Оптужницом Специјалног тужилаштва за покушај тероризма обухваћени су двојица руских држављана, Едуард Шишмаков и Владимир Попов, српски држављани Милош Јовановић, Немања Ристић, Предраг Богићевић, Братислав Дикић, Кристина Христић, Бранка Милић, Милан Душић, Драган Максић, Србољуб Ђорђевић.

Оптужницом су обухваћена и три црногорска држављанина - лидери Демократског фронта (ДФ), Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и Михаило Чађеновић, службени возач ДФ-а, док се поступак против преводиоца ДФ-а Ананија Никића води посебно.

У поступку су до сада саслушани Дикић, Ђорђевић, Милић, Христић и Јовановић који су негирали кривицу.

EUR/RSD 117.0614
Најновије вести