Подигнута оптужница против “тровачице” из Железника

БЕОГРАД: Више јавно тужилаштво у Београду подигло је данас оптужницу против Душанке Тодоровић (70) из Железника којом је терети да је покушала да отровом убије два старија мушкарца којима је дуговала новац.
visi sud u beogradu, tanjug
Фото: Танјуг

Окривљеној се оптужницом на терет стављају два кривична дела тешко убиство у покушају из користољубља и на подмукао начин, рекла је за Танјуг портпарол тужилаштва Ирена Бјелош.

Оптужница је поднета Вишем суду у Београду на потврђивање, а тужилаштво је тражило и да се окривљеној продужи притвор, додала је Бјелош.

Тодоровићева је оптужена због сумње да је у новембру прошле године већом количиним лекова тровала двојицу мушкараца из Железника да не би морала да им врати новац који је од њих раније позајмила.

Сумња се да је 1. новембра 2019. Д.Ј. ставила у пасуљ неколико таблета бромазепама, након чега се он онесвестио, а пронашла га је ћерка, након чега је хоспитализован.

Тодоровићева је са њим била у емотивној вези и од њега је позјамила око 5.000 евра.Када је почео да јој тражи да му новац врати претећи да ће о дугу обавестити њеног сина, Тодоровићева се одлучила на тровање , како би узела признанице које је потписивала приликом позајмица.

Други покушај тешког убиства тровања Тодоровићева је извела 25. новембра 2019. године.Сумња се да је у Железнику 79-годишњем Ч.Б. ставила више таблета бромазепама у пиће.

Овог човека пронашао је унук у бесвесном стању, после чега је хоспитализован.

EUR/RSD 117.5800
Најновије вести