Појачана контрола Жандармерије због сукоба око тартуфа

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Припадници Жандармерије појачаће у наредном периоду контролу на подручју Полицијске управе Сремска Митровица због учесталих сукоба мештана око тартуфа, најавио је данас министар унутрашњих послова Александар Вулин.
vulin
Фото: mup.gov.rs

Он је на састанку у Полицијској управи Сремска Митровица, на коме је разматрана актуелна безбедносна ситуација у том граду, истакао да уз борбу против организованог криминала и корупције, полиција приоритетно и ефикасно мора реаговати и у случајевима општег криминала, који, како је навео, у највећој мери погађају грађане.

У саопштењу МУП-а наводи се да су састанку присуствовали и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, градоначелница Сремске Митровице Светлана Миловановић и начелник Полицијске управе Ђуро Мандић.

Вулин је навео да статистички подаци на нивоу целе Србије показују да је повећан број расветљених кривичних дела и да је смањена стопа криминала, али да статистика, како каже, није субјективан осећај људи.

''Наш циљ је да грађани осете ефикасност и брзину у поступању полиције и када изађу на улицу, пусте децу у парк, школу, да знају да су сигурна и безбедна“, нагласио је Вулин.

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести