Поповићу обустављен поступак, двојици по три године затвора

БЕОГРАД: Виши суд у Београду обуставио је кривични поступак против власника клуба "Хавана" Владимира Поповића званог Поп (43) јер је убијен 1. децембра, док је другу двојицу окривљених, осудио за принуду и тешке телесне повреде огласио кривим и осудио на по три године затвора.
visi sud beograd, tanjug
Фото: Tanjug/ Video, arhiva

Осуђени су Војислав Костић (37), који је био припадник Жандармерије и Далибор Ђорић (36). У казну им се урачунава време које су провели у притвору.

Они су били оптужени за кривично дело изнуде, али је суд преквалификовао кривично дело и осудио их за принуду.

Разлика између кривичног дела изнуде и кривчног дела принуде је у томе што код првог не постоји било какав основ за потраживање, односно дуг, а код принуде постоји.

Ово је првостепена пресуда на коју постоји право жалбе Апелационом суду у Београду.

Сва тројица оптужених се од 8. јула ове године бране са слободе, када им је укинут кућни притвор, у којем су били од децембра прошле године, а претходно 10-ак месеци у класичном притвору.

Они су оптужени да су од Милоша Рилака и његовог пословног партнера Зорана Павловића покушали да изнуде 110.000 евра, стан, друге непокретности и аутомобил.

Сумња се да су 29. децембра 2016. године у Поповићевом клубу "Хавана" у циљу изнуде новца, пребили једног од оштећених, који није хтео да призна да им дугује 110.000 евра.

Полиција је тада саопштила да је приликом хапшења код осумњичених пронашла мобилне телефоне, за које сумња да су коришћени за договарање око извршења кривичних дела.

Такође, код Ђорића је пронађено више од 250.000 евра и око 2,2 милиона динара за које полиција сумња да су прибављени изнудама.

Медији пишу да је Поповић био у вези "шкаљарским криминалним" кланом из Црне Горе и сврставали су га у блиске сараднике Луке Бојовића који у Шпанији издржава затворску казну од 18 година.

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести