Предао се Петар Обрадовић, још један Шарићев сарадник

БЕОГРАД: Још један припадник криминалне групе Дарка Шарића, који је био у вишегодишњем бекству - Петар Обрадовић, предао се данас београдској полицији након чега је ухапшен и приведен Специјалном суду у Београду.
Hapšenje foto: Dnevnik.rs/arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Пре четири дана исто је учинио и Небојша Сретеновић који се добровољно предао полицији у свом родном граду Крагујевцу и сада је у притвору.За Обрадовићем је била расписана потерница основу решења о одређивању притвора из 2012. године, а суд је данас одлучио да то решење остаје на снази.

Свих ових година њему се судило у одстуству јер је био у бекству, а првом укинутом пресудом био је осуђен на 12 и по година затвора.Поновљено суђење Шарићевој групи наставља се у уторак 14. новембра пред Специјалним судом.

Портапрол суда Бојана Станковић рекла је Танјугу да је кривично ванрасправно веће данас донело одлуку према којој остаје на снази решење о одређивању притвора према Обрадовићу због опасности од бекства и бојазни да би могао постати поново недоступан органима гоњена Републике Србије уколико би се нашао на слободи.

У притвору ће бити и због постојања особитих окололности које указују на опасности да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, додала је Станковић."Обрадовић је данас лишен слободе на територији града Београда и спроведен у Окружни затвор у Београду, те је сопственом казивању на седници (судског) већа, рекао да се добровољно предао надлежним органима полиције", указала је портпаролка.

Обрадовићу се до сада судило у одсуству као као припаднику организоване криминалне групе Дарка Шарића која се бавила прекоокеанском трговином кокаина.Он се терети за кривицно дело удруживање ради врсења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Према оптужници, чланови Шарићеве организоване криминалне групе међусобно су комуницирали преко СМС порука и шифрованих телефонских бројева, мада су им полиција и домаће и стране тајне службе ушле у траг, па је прво хапшење ове групе уследило у Уругвају 15. октобра 2009. године и истовремено у Србији у акцији "Балкански ратник".

Сам Шариоћ био је у бекству четити и по године, јер се предао у марту 2014. годинеи још увек је у притвору.Осим њега, Сретеновића и Обрадовића, сви остали оптужени се бране са слободе.Десетак оптужених је још у бекству.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести