Припаднике Беливукове групе приводе у суд уз јаке мере обезбеђења

БЕОГРАД: Уз јаке мере обезбеђења судске страже и Жандармерије припадници групе Вељка Беливука и Марка Миљковића спроводе се марицама у Специјални суд у Београду где треба да им се одржи припремно рочиште пред суђење за пет убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање.
belivuk
Фото: Youtube Printscreen

Испред суда су припадници Жандармерије са дугим цевима, и велики број медијских екипа, које, међутим, неће моћи да прате ово рочиште јер је затворено за јавност.

Према незваничним информацијама Беливук и Миљковић нису транспортовани јер су они у притвору у згради Специјалног суда.

Припремно рочиште је затворено за јавност и њему могу да присуствују само оптужени, њихови бранооци, пуномоћници оптужених, поступајући тужилц и судско веће.

На овом рочиштву које је заказано и за четвртак и петак, оптужени ће се кратко изјаснити о кривици, односно да ли прознају или негирају кривична дела за која се терете, а потом ће тужилаштво и одбрана предлагати своје доказе који ће се изводити током суђења.

Након што се оконча припремно рочиште суд ће заказати главни претрес (суђење) које ће бити јавно, а оптужено ће моћи детаљно да изложе своје одбране.

Осим 25 притворених, на оптужници се налази још пет особа, од којих су две у кућном притвору, а четвроица су одлучила да тужилаштву открију детаље извршења кривичних дела, од којих су двојица добила статус - сведока окривљених.

Рочиште касни због распореда седења окривљених у судници

БЕОГРАД: У Специјалном суд у Београду пре сат времена требало је да почне припремно рочиште пред суђење припадницима организовне криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића оптуженим за пет убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање, али није још почело.
 

Према информацијама које су медијима испред суда пренели браниоци оптужених, почетак рочишта касни због распореда седења 30 окривљених у судници.

Претходно су уз јаке мере озбебеђења судске страже и Жандармерије припадници ове групе спроводени су марицама, а испред суда су и даље припадници Жандармерије са дугим цевима, и велики број медијских екипа, које, иначе, не могу да прате рочиште јер је затворено за јавност.

Према незваничним информацијама Беливук и Миљковић нису транспортовани јер су они у притвору у згради Специјалног суда.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести