Признао ношење оружја и поседовање канабиса

У статусу млађег пунолетника, двадесетогодишњи Д. К. из Новог Сада јуче је на отварању суђења у новосадском Вишем суду признао држање и ношење оружја и поседовање дроге и рекао да се каје због својих поступака крајем прошле године.
zatvor pritvor
Фото: Tanjug (MUP Srbije, ilustracija)

Против њега се воде још два процеса у Основном и Вишем суду, а својевременео су спровођене мере док је био малодобан због дроге и наношења лаких повреда.

Д. К. је рањаван почетком прошле године и има веома компликовану повреду једног екстремитета. Представница Центра за социјални рад јуче је, у име тима стручњака, образложила налаз и мишљење о њему те изјавила да ће уз ангажовање мајке окривљеног и психотерапијске третмане окривљени уз контролу можда кориговати понашање.

Ипак, на предлог одбране, њему јуче није укинит притвор, иако је наведено да му је неопходно бањско лечење да не би имао трајне последице рањавања и да му се у притвору може само умањити бол.

– Кајем се искрено – изјавио је јуче окривљени. – Не знама зашто сам купио пиштољ и метке, ја га нисам носио када сам ухваћен, него преносио да га склоним и нисам био свестан последица. Хтео сам да га пребацим на имање мог деде јер сам намеравао да идем два дана касније на рехабилитацију, а касније да га бацим.

На питање председника већа судије Срђана Савића где је купио оружје и дрогу, односно око три и по грама канабиса, који су пронађени код њега, одговорио је:

– Не могу да кажем где и од кога сам купио пиштољ, због своје безбедности, а марихуану користим за личне потребе због несанице.

На даље питање да ли се осећа безбедносно сада, оптужени је одговори да нема страх сада, иако је претходно образложио да је купио пиштољ можда из страха после пуцњаве у којој је повређен, и да је због тога носио панцир.

Наставак суђења заказан је за 1. фебруар, до када ће се урадити допунски налаз Центра за социјални рад и на том рочишту одлучити о предлогу одбране, адвоката Горана Карадаревића и Милана Латиновића да се окривљеном укине притвор, као и да се салуша судски вештак за неуропсихијатрију.

М. В.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести