Рошићу и Спасојевићу продужен притвор за још 2 месеца

СЕВЕРНА МИТРОВИЦА: Марку Рошићу и Недељку Спасојевићу, који се терете за умешаност у убиство Оливера Ивановића, продужен је притвор за још два месеца, одлучио је Специјални суд у Приштини.
zatvor, tanjug
Фото: Tanjug/O.Toskić, arhiva

Како је оценио адвокат Рошића Махмут Хаљими за портал Косово онлине то решење о продужењу притвора, као и сва претходна, донето је без ваљаних доказа.

"Више пута до сада, предочио сам суду да против мог клијента не постоји ни један доказ због којег би оволико дуго требао да буде у притвору. Поновио сам да цедуљица која је наводно нађена код покојног Оливера Ивановића, са регистарским бројем Рошићевих кола, није валидан доказ, јер је брат Оливера Ивановића рекао да то није Оливеров рукопис", рекао је Хаљими.

Он је додао и да одлука о продужењу притвора Рошићу није достављена на његовом матерњем језику чиме је прекршен Устав, као и Закон о кривичном поступку и Конвенција о људским правима.

На припремном рочишту које је у Приштини одржано 11. фебруара, Хаљими је предложио суду да се Марко Рошић пусти да се брани са слободе уз кауцију од 15.000 евра коју би уплатила Рошићева породица, али је тај предлог одбијен уз констатацију да је понуђени износ недовољан.

Рошић и Спасојевић ухапшени су 23. новембра 2018. године у Северној Митровици и налазе са на оптужници са још четворо Срба, осумњиченим за умешаност у убиство лидера Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда“ Оливера Ивановића 16. јануара 2018. године.

EUR/RSD 117.5800
Најновије вести