Настављено привремено рочиште за убиство Оливера Ивановића

ПРИШТИНА: После више од две године од убиства Оливера Ивановића, пред специјалним судом у Приштини данас је настављено припремно рочиште за шесторо оптужених Срба који се терете за умешаност у убиство лидера ГИ СДП.
oliver ivanovic spomen ploca, Fonet
Фото: FoNet

Судија Вељон Куртај на почетку је саопштио да је судење јавно, али је забранио медијима да снимају сам ток, осим уводних кадрова, рекавши да ће бити дозвољено снимање само у тренутку када се буде читала оптужница.

"На прошлој расправи је остало да се оптужница достави на српком језику и верујем да је то урађено", рекао је судија након чега је констатовано да су сви прусутни примили потребну документацију за суђење.

Косовски полицајци су у судницу увели Радета Басару, Жарка Јовановића, Недељка Спасојевића и Марка Рошића, оптужене који се налазе у притвору.

У судници су и секретарица поконог Ивановића Силвана Арсовић, која се се брани са слободе, као и Драгиша Марковић.

Суђењу присуствује и потрпредседница ГИ СДП Ксенија Божовић, јавља Косово онлајн.

Рочиште које је настављено данас, одложено је 30. децембра 2019. јер одбрани нису на време достављени преводи оптужнице.

Тужилаштво је доставило у међувремену измењену оптужницу, па одбрана окривљених не зна по којој оптужници ће се данас изјашњавати.

Главни тужилац Суља Хоџа, који је и подигао оптужницу за убиство Оливера Ивановића, од данас је у пензији, пренели су косовски медији.

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести