Шапчанин осумњичен за убиство старице у Србобрану остаје иза решетака

СОМБОР: Решењем судије за претходни поступак Вишег суда у Сомбору, поново је продужен притвор Дејану Т. (39) из Шапца, осумњиченом за тешко убиство Загорке Ћулафић (70) из Србобрана.
zatvor pritvor
Фото: Tanjug (MUP Srbije, ilustracija)

Како „Дневник“ сазнаје, њему је притвор продужен за још 30 дана, односно до 25. октобра. Ова мера одређена му је због опасности од бекства, да боравком на слободи не би могао да утиче на сведоке, бојазни да би могао да понови кривично дело, али и због узнемирења јавности.

Подсетимо, осумњичени Дејан Т. је вишеструки повратник, и осуђиван је за кривична дела са елементима насиља. Њега је полиција ухапсила 28. јула под сумњом да је два дана раније у Србобрану, усмртио Загорку Ћулафић, у кући у којој је живела сама, у Његошевој 30.

Несрећна старица је од задобијених повреда нанетих ударцима рукама и тупим предметом по глави и телупреминула, а осумњичени је побегао. Како смо писали, полиција је 26. јула увече дошла на позив комшија, јер им је било сумњиво што нису видели несрећну жену, нити им се јављала на телефон. Полиција је у кући поред беживотног тела старије жене прекривеног пешкирима и ћебадима, испретуране ствари, а према речима комшија, жена у кући коју је изнајмљивала није имала драгоцености.

Претпоставља се да је нападач у кућу ушао кроз прозор који је био отворен, усмртио старицу, тражио новац и драгоцености, а потом побегао такође кроз прозор, јер су улазна врата била закључана.

Иначе, за осумњиченим за тешко убиство била је расписана потерница и за њим се трагало због разбојништава, а не искључује се могућност, да је управо у овом месту покушао да се крије.

Д. Николић

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести