Стефановић: Скандалозно што су појединци из полиције штитили криминалне послове ''Јовањице“

"Очекујем, најхитнију реакцију надлежног тужилаштва и да се брзо дође до истине ко су били људи, пре свега из МУП-а, који су таквим деловањем направили штету Министарству унутрашњих послова", рекао је Стефановић у изјави достављеној Танјугу.
Stefanović /Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео/Стефановић Небојша

БЕОГРАД: Потпредседник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је скандалозно то што су појединци из полиције и других државних органа имали комуникацију са ухапшеним власником "Јовањице" Предрагом Колувијом и који су на било који начин покушали да утичу да се он заштити, радили на томе да се опструише истрага или да се, у претходном периоду, заштите криминални послови на имању ''Јовањица“.

"Очекујем, наравно, најхитнију реакцију надлежног тужилаштва и да се брзо дође до истине ко су били људи, пре свега из МУП-а, који су таквим деловањем направили штету Министарству унутрашњих послова", рекао је Стефановић у изјави достављеној Танјугу.

Како је истакао, мора се доћи до правде, а да се против тих људи поведу процеси, како би грађани видели да се ради само о појединцима, који за то морају да одговарају.

Председник Александар Вучић је, пре неколико дана, рекао да је држава пронашла шта је у случају "Јовањица" рађено противзаконито и ухапсила све који ту раде, те навео да је један део информација био тачан и да су у све заиста били умешани појединци из МУП-а и БИА, чак и из војних структура, који су издавали лажне легитимације.

Председник Вучић је и данас рекао да ће се видети "ко је шта и због чега заташкавао", али да је једно извесно, а то је да ни он, нити његов брат, нити било ко из породице Вучић није био у контакту са Колувијом.

Ђорђе
04.01.2020 • 23:51
Имамо ли праве људе на позицијама у јавном тужилаштву, питање је сад?
EUR/RSD 117.5811
Најновије вести