Шушњић: Нови Сад далеко безбеднији град него што је био пре десет година

НОВИ САД: Тврдње Борислава Новаковића да је "некада миран Нови Сад претворен у место опасно за живот" су неутемељене, нетачне и напад су на све новосадске полицајце изјавио је начелник ПУ Милорад Шушњић
Načelnik PU Novi Sad Milorad Šušnjic Foto: Dnevnik.rs
Фото: Начелник ПУ Нови Сад Милорад Шушњић Фото: Дневник.рс

"Тврдње функционера Народне странке Борислава Новаковића да је "некада миран Нови Сад претворен у место опасно за живот" представљају не само неутемељене и нетачне оптужбе, већ и напад на све новосадске полицајце, који напорно раде и захваљујући којима, ове године, имамо најбоље резултате у последњих десетак година“, изјавио је начелник Полицијске управе у Новом Саду Милорад Шушњић.

„Истине ради, у Новом Саду, ове године, почињена су укупно 5.572 кривична дела, што је најбољи резултат у последњих десет година. Tачније, имали смо скоро дупло мање кривичних дела него 2008, 2009, 2010... Тих година, било је између 9.200 и 9.500 кривичних дела.Број убистава у Новом Саду, ове године, двоструко је мањи него, рецимо, 2008. године. Пре десет година имали смо десет убистава а ове  укупно пет“, стоји у саопштењу начелника ПУ Нови Сад.

Број разбојништава у Новом Саду готово је петоструко мањи ове године у односу на период од пре десетак година. Ове године имали смо 89 разбојништава док је, 2009. године било скоро 500. Такође, број тешких крађа којих је 2008. године евидентирано 3.038, сада је троструко мањи. Прецизније, ове године имали смо 964 тешке крађе.

„Имајући у виду све податке које сам сада навео, више је него јасно да је Нови Сад далеко безбеднији град него што је био пре десет година. Управо зато сматрам да овакви паушални и нетачни напади једино имају за циљ нарушавање угледа и рада полицајаца у Новом Саду“, поручио је  Шушњић и  замолио све политичаре „да не злоупотребљавају новосадску полицију у дневнополитичке сврхе и да не износе неистине о њеном раду."

EUR/RSD 117.0389
Најновије вести