ТИНЕЈЏЕР (16) ПРЕТУЧЕН, ПА ИЗБОДЕН Ово је мотив напада у Панчеву

ПАНЧЕВО: Малолетник (16) бутално је претучен у Панчеву, када га је напала група насилника која је покушавала да му скине дрес Црвене звезде, а потом га је један од њих убо два пута ножем!
policija forenzicari, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Напад се догодио пре неколико дана на Стрелишту.

- Малолетник је наводно нападнут јер је на себи имао дрес Црвене звезде?! На њега је насрнула група која је покушала да му скине дрес. Тукли су га ногама и рукама, док један из те групе насилника није извукао ноћ и наводно га два пута убо у тело - објашњава извор Информера упознат са случајем.

Полиција је брзом и ефикасном акцијом успела да пронађе осумњиченог насилника који је избо ножем малолетника, а сумња се и да је вођа групе која је напала тинејџера.

- Пошто је ухапшен обавештено је тужилаштво које је, наводно тражило одређивање притвора али то се није догодило. Страшно је што је тај насилник након краћег задржавања пуштен на слободу. Осумњичени је одбио да сарађује, негирао је кривично дело и бранио се ћутањем. Био је бахат и осион, понашао се као да му нико не може ништа - рекао је за медије извор близак истрази.

Више тужилаштво је тражило да се насилнику одреди притвор, али суд то није прихватио.

Више јавно тужилаштво у Панчеву огласило се поводом тога.

" Он је био у друштву са малолетним другом, када је група физички насрнула на њег тако што су му задали више удараца рукама, употребом палице и оштрим предметом. Због задобијених телесних повреда оштећеном малолетнику је указана медицинска помоћ у Панчеву, а затим је упућен у Београд. Тужилаштво ће прибавити медицинску документацију ради утврђивања тежине повреда које је критичном приликом задобио оштећени малолетник" саопштило је Више јавно тужилаштво у Панчеву.

Како су навели, један од нападача који је био у групи, а који је рукама задао ударце оштећеном малолетнику, је идентификован те је утврђено да се ради о малолетнику (16) са њим је обављен разговор у полицији.

"Више јавно тужилаштво у Панчеву је издало наредбе за достављање задржаних података за више бројева мобилних телефона за које постоји сумња да су коришћени од стране учесника овог догађаја. Такође, полицији је издат налог за обезбеђење доказа видео наздора са лица места. У току је оперативни рад полиције на идентификацији свих извршилаца кривичног дела, а посебно лица која су оштећеном задали ударце палицом и оштрим предметом", наведено је у саопштењу.

С обзиром на то да је у току прикупљање доказа, против идентификованог малолетника за сада није поднет захтев за покретање припремног поступка судији за малолетнике Вишег суда у Панчеву, у току ког поступка се може одредити да се малолетник стави у притвор кад за то постоје законски разлози.

Информер/24седам

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести