Убица из Шапца остаје иза решетака до 22. септембра

Годину дана након убиства Загорке Ћулафић (70) из Србобрана, Дејан Т. (40) из Шапца, који је се терети за то кривично дело је и даље иза решетака. Њему је, како “Дневник” сазнаје, притвор продужен решењем ванпретресног већа Вишег суда у Сомбору до 22. септембра.
presuda cekic pixabay
Фото: pixabay.com

- Притвор према Д. Т. је продужен због постојања особитих околности које указују на опасност од бекства, као и постојања особитих околности које указују на оправдану бојазан да би окривљени, уколико би се нашао на слободи, у кратком временском периоду могао поновити кривично дело за које је основано сумњив - каже за „Дневник“ портпарол сомборског Вишег суда Манела Оперта Подунавац.

- Имајући у виду да је окривљени основано сумњив да је извршио кривично дело за које је прописана казна затвора преко 10 година, те имајући у виду начин извршења предметног кривичног дела и тежину последице, који су довели до узнемирења јавности које и даље може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка, уколико би се окривљени нашао на слободи - појашњава Оперта Подунавац.

Иначе, у овом предмету, правоснажним решењем ванпретресног већа Вишег суда у Сомбору, потврђена је оптужница Вишег јавног тужиоца у Сомбору од 22. јануара ове године.

Подсетимо, осумњичени Дејан Т. је вишеструки повратник и осуђиван је за кривична дела с елементима насиља. Њега је полиција ухапсила 28. јула прошле године под сумњом да је два дана раније у Србобрану, усмртио Загорку Ћулафић, у кући у којој је живела сама, у Његошевој 30. Несрећна старица је од задобијених повреда нанетих ударцима рукама и тупим предметом по глави и телу преминула, а осумњичени је побегао.

Како смо писали, полиција је 26. јула увече дошла на позив комшија, јер им је било сумњиво што нису видели несрећну жену, нити им се јављала на телефон. Полиција је у кући, поред беживотног тела старије жене прекривеног пешкирима и ћебадима, наишла и на испретуране ствари, а према речима комшија, жена у кући коју је изнајмљивала није имала драгоцености.

Претпоставља се да је нападач у кућу ушао кроз прозор који је био отворен, усмртио старицу, тражио новац и драгоцености, а потом побегао такође кроз прозор, јер су улазна врата била закључана.

Иначе, за Дејаном Т. из Шапца је била расписана потерница и за њим се трагало због разбојништава, тако да се не искључује могућност да је у Србобрану покушао да се сакрије.   

Стигли налази допунског вештачења

Дејану Т. (40) из Шапца се суди у сомборском Вишем суду, где је крајем маја одржан главни претрес на којем је изложена оптужба против њега. У досадашњем процесу саслушан је вештак молекуларни биолог и физиолог, као и сведоци, а усвојен је и доказни предлог одбране да се одреди графолошко вештачење као и да се одреди допунско судско медицинско вештачење. Како “Дневник” сазнаје, током овог месеца достављени су налази допунског трасолошког и графолошког вештачења, али још увек није заказан наредни претрес.

Д. Николић

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести