Укинута пресуда Бухи за вређање тужиоца, следи ново суђење

БЕОГРАД: Виши суд у Београду укинуо је првостепену пресуду којом је у фебруару некадашњи сведок сарадник Љубиша Буха Чуме био осуђен на 16 месеци затвора, због вређања тужиоца Трећег основног тужилаштва у Београду.
sud, tanjug ilustracija
Фото: Tanjug

Буха је вређао тужиоца током суђења у другом поступку за низ кривичних дела, у судници Палате правде.

Истом одлуком наложено је да се Бухи понови суђење пред Првим основним судом у Београду и отклоне све законске неправилности.

У овом случају Буха се терети због кривичног дела ометање правде у покушају, јер је током суђења у Палати правде 18. децембра 2015. године за крадени ферари спајдер и претње супрузи и њеном обезбеђењу, вређао тужиоца Трећег основног тужилаштва у Београду.

Тада је пред пуном судницом рекао да је оптужни предлог против њега исконструисан, те да је у притвору јер се његова супруга Ивана Туловић договорила тако са "Борисом Павловићем, који је криминалац и који се бави криминалом".

У саопштењу Вишег суда се прецизира да је одлука укинута због битних повреда одредби кривичног поступка те да је наложено да се повреде отклоне у поновном поступку и по потреби изведу други докази како би се донела законита и правилна одлука, заснована на јасним, непротивуречим и аргументованим разлозима о одлучним чињеницама.

Иначе, пред Трећим основним судом у Београду Буха је јуче првостепеном пресудом осуђен на две године затвора и 180.000 динара због прикривања краденог ферарија спајдер, претњи супрузи и њеном обезбеђењу.

Буха је због тог поступка у притвору од новембра 2015. године, а пре тога је провео годину дана у затвору због напада на полицајца, припадника обезбеђења његове супруге.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести