Вагони са фосфорном киселином исклизнули на прузи Ниш-Зајечар

БЕОГРАД: Између железничких станица Матејевац и Сврљиг, на прузи Ниш - Зајечар ноћас у 00.35 сати, исклизнуло је пет вагон-цистерни товарених фосфорном киселином.
sine voz
Фото: Tanjug (J.Pap, ilustracija)

Цистерне, са по једном осовином, се нису преврнуле и нема опасности по становништво и животну средину, саопштиле су "Инфраструктуре Железнице Србије".Реч је о цистернама које су се налазиле у средини теретног воза број 52792, превозника "Србија Карго", који је саобраћао из Прахова за Шабац, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, комисија железнице изашла је на лице места и прецизно ће утврдити узрок ванредног догађаја. "Узрок овог исклизнућа није стање железничке инфраструктуре, која је управо на овом месту санирана током 2018. године", пише у саопштењу.

"Инфраструктура Железнице Србије" напомиње да ниједна од цистерни није преврнута већ су само делимично исклизнуле из колосека. Наводи се и да цистерне нису оштећене и да нема никаквих цурења, као и да нема угрожавања становништва и животне средине.

Рашцишцавање пруге је почело јутрос у четири часа, а очекује се да це саобрацај на овом делу пруге поново бити успостављен у наредних 24 сата.

novi sad
10.02.2019 • 09:05
u normalnoj drzavi pored ovolikih propusta i afera ministar bi podneo ostavku
rodoljub
10.02.2019 • 12:58
Meni je sumnjivo to cesto iskakanje vagona iz sina, narocito sa hemikalijama.Trebalo bi ozbiljno istraziti okolnosti pod kojima se to desava.
EUR/RSD 117.5821
Најновије вести