ВИШЕ ОД 350 ЉУДИ НОЋ ПРОВЕЛО У ПОТРАЗИ ЗА ДАНКОМ Жандармерија са псима претражује сваки кутак

Потрага за малом Данком траје већ 17 сати, након што је девојчица нестала јуче око 14 часова на подручју Бора.
1
Фото: MUP, Instagram printscreen, kombo

Подсетимо, Данка (2) нестала је у уторак у 13.45 у Бањском пољу код Бора, када је њена мајка отишла да сипа воду старијем детету.

На себи имала љубичасте панталоне и маслинастозелену јакну, везану косу.

- Окренула сам се да дам воду другом детету и када сам погледала поново, ње ту није било - говори уплашена мајка за Телеграф.

Вест о њеном нестанку се брзо проширила друштвеним мрежама, а осим војске и полиције у потрагу за малом Данком укључили су се и пси трагачи, као и грађани Бора и околине. Комшије помажу у тражењу, а на друштвеним мрежама деле се све информације до којих се дошло.

У Србији је први пут активиран систем Амбер алерт под називом "Пронађи ме", а информације о девојчици Данки послате су СМС-ом свим грађанима Србије, како би помогли и алармирали полицију у случају да имају информације у вези с несталом двогодишњом девојчицом.

Ако имате било какву информацију, можете се јавити мајци на број 0652816041.

Фото: X/printscreen

За девојчицом првог дана трагало више од 350 људи

Градоначелник Бора командант штаба за ванредне ситуације Александар Миликић рекао је да је више од 350 људи учествовало у потрази за девојчицом током првог дана.

- То је приградско насеље које има и врло незгодан терен. Ту су шуме и потоци. На самом крају тог места се десио нестанак наше мале суграђанке - рекао је Миликић.

Он је истакао да  су сва оператива, МУП, добровљно ватрогасна друштва, Центар за ванредне ситуације, јавна предузећа као и грађани укључени у потрагу за маленом Данком (2).

- Скоро више од 8 километара квадратних су пређенеа термовизијским камерама, - поручио је Милкић и додао да су у току дошлаи и три професионална пса.

Он се захвалио свим грађанима који су дошли да помогну, али је апеловао да се не праве велике гужве и замолио их за разумевање, како не би ометали рад полиције и излагали себе ризику. Наиме, многи Борани стигли су на лице места и довели своје псе, што отежава професионалним псима потрагу.

Испред породичне куће у Бањском пољу, био је синоћ окупљен велики број људи, а сам прилаз кући чува кордон полиције. Мештани су јако уплашени и узнемирени. Не памте да се у њиховом месту догодило овако нешто.

- Око куће Илића налази се неколико рупа. Овде има доста рупа које су добоке између једног и два метра. Те рупе су се напуниле подземним водама. Тренутно се моткама проверава да ли је девојчица можда упала у неку од њих. За сада у њима нисмо ништа пронашли - рекао је синоћ један од комшија за Телеграф.

 

Киша отежава потрагу

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

У току вечери стигао је и хеликоптер.

Од један сат после поноћи је киша на нивоу потопа на целом подручју Бора и источне Србије, што отежава потрагу за девојчицом.

 

Свануло је јутро, а трагачи, Жандармерија, грађани и полиција и даље трагају за малом Данком.

Дневник, Телеграф

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести