Виши суд укинуо потерницу за Филипом Кораћем на основу наредбе Тужилаштва

БЕОГРАД: Виши суд у Београду саопштио је данас да је одлуку о повлачењу потернице за Филипом Кораћем донео на основу наредбе Вишег јавног тужилаштва о обустави истраге против њега, с обзиром на то да нема довољно доказа да је извршио кривично дело тешко убиство подстрекавањем.
Filip-Korać
Фото: Filip Korać (foto: printskrin FTV)

Против Филипа Кораћа (39), једног од најтраженијих људи у Србији и блиског пријатеља осуђеног Луке Бојовића, обустављена је истрага, укинуто решење о одређивању притвора и повучена потерница, објавиле су раније "Вечерње новости".

Београдски дневник наводи да му је у Вишем јавном тужилаштву у Београду званицно потврђено да је обустављена истрага која се спроводила против Кораћа, по наредби надлежног тужилаштва од 11. јануара прошле године, због сумње да је подстрекивао на тешко убиство.

Као разлог наведено је да нема довољно доказа да би био оптужен за ово, али исто тако и за сва друга кривична дела за која је гоњен по службеној дужности.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да га брине чињеница да је тужилаштво обуставило истрагу против Филипа Кораћа за убиство, наводећи да сви знају да је реч о једном од најопаснијих људи у земљи.

Он је рекао да сви у Београду знају да је Кораћ тај који трује децу по школама, кафићима, али га се сви плаше као најопаснијег човека, једног од двојице, тројице најопаснијих људи у земљи.

"Човек који малтретира град где год да се појави, а да не причам да је главни снабдевач дрогом... И - ни за шта није крив. Супер", рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести