Због нереда 7. јула осуђено пет изгредника, један ослобођен...

БЕОГРАД: Прекршајном суду у Београду у четвртак је било приведено 13 осумњичених за прекршаје почињене испред Скупштине Србије 7. јула, од који је пет осуђено, један ослобођен, а седам ће бити процесуирано у редовном поступку.
sudski-cekic-.jpg Foto: dnevnik.rs/ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

Осуђенима су изречене новчане казне - двојици по 80.000 динара, једном 40.000 динара, док су две особе добиле казне од по 20.000 динара због прекршаја из Закона о јавном реду и миру, рекла је за Танјуг председник Прекршајног суда у Београду Оливера Ристановић.

Пошто двојица осуђених нису имала да плате казне од 80.000 динара, новчана казна им је замењена у затворску казну, додала је Ристановић.

Затворска казна за овај прекршај може да траје најдуже 60 дана (сваки дан по 1.000 динара) тако да ће они и даље морати да плате по 20.000 динара новчане казне.

Претходног дана сви ухапшени због прекршаја који су се догодили испред Скупштине Србије 6. јула су пуштени на слободу, од којих је 10 одмах ослобођено због недостатка доказа да су прекршаје извршили, а 12 ће бити процесуирано у редовном прекршајном поступку.

EUR/RSD 117.5812
Најновије вести