Ђорђевић: Синоћњи протести су чин издаје

БЕОГРАД: Члан председништва Српске напредне странке и министар Зоран Ђорђевић осудио је синоћње протесте испред Скупштине Србије наводећи да је очигледно реч о унапред планираном сценарију, што доказују и "драматичне сцене вандализма".
djordjevic
Фото: Танјуг/ Сава Радовановић

"То није слика Србије, то је слика шаке људи која мрзи ову земљу и власт. Они који су се синоћ противили мерама допринели су ширењу вируса, јер их је на једном месту било превише. Жеља им је да угуше болнице, да се смеју у лице онима који се боре да сачувају животе, то су исти они људи којима није важно да буду одговорни према себи и другима већ да траже одговорност само од једног човека и његовог тима", рекао је Ђорђевић.

Министар је оценио да је такво понашање чин против државе и представља издају.

"Сакаћењем нације уз изазивање опште панике грађана и уз измишљање да је за све лоше што се дешава у земљи једини крив Александар Вучић, Драган Ђилас жели само једно, а то је да на насилан начин уништи Србију и владајућу странку на челу са легитимно изабраним председником", рекао је функционер СНС.

Поводом синоћњег догађаја испред Народне Скупштине Ђорђевић је навео да је очигледно да је цео сценарио унапред планиран, што, како каже, доказују између осталог драматичне сцене вандализма које је "наводно предводио Срђан Ного, који је исказивао незадовољство због миграната и 5Г мреже, а заправо је следио инструкције Драгана Ђиласа".

Сви су, како каже, окривили председника за повећање броја заражених и целу ситуацију у Србији када је у питању корона, а нико није дао болхи начин да се изборимо са вирусом.

Ђорђевић је додао да то није Србија, да су њени грађани одговорни, али да у сваком житу има кукоља.

"Они представљају снаге које раде против Србије која је данас јака земља и која граби напред, иако то многима није у интересу", закључио је.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести